Ghid mărimi

Ghid mărimi

Când cineva se interesează despre mărimea unui pantof, este de fapt vorba despre o indicaţie alfanumerică a mărimii unui pantof.

De cele mai multe ori, aceasta se compune dintr-un număr, care indică lungimea, întrucât producătorii de pantofi oferă o lăţime standard, evident, din motive economice. Există diferite sisteme de mărimi de pantofi utilizate în intreaga lume. Diferenţa constă în unitatea de măsură folosită şi pragul de unde încep dimensiunile, fie de la 0 fie de la 1. Există foarte puţine sisteme de mărimi de pantofi din lume care iau lăţimea în considerare atunci când mărimea pantofilor este măsurată. În unele părţi ale lumii, există sisteme de mărimi pentru diferite tipuri de pantofi, de exemplu pentru bărbaţi, pentru copii, pantofi de protecţie, sport sau chiar pantofi pentru femei.

Cum să aflii mărimea la pantofi
În primul rând, lungimea piciorului este luată în considerare atunci când se alege mărimea la pantofi. Este de fapt distanţa dintre două linii paralele, care sunt perpendiculare pe picior şi sunt în contact cu degetul piciorului cel mai proeminent şi partea cea mai proeminentă de la calcâi.

În timp ce se măsoara lungimea piciorului, subiectul este pus să stea in picioarele goale iar greutatea corpului trebuie să fie distribuită egal pe ambele picioare. În cele mai multe cazuri, se observă că dimensiunea piciorului stâng este puţin diferită faţă de cea a piciorului drept. Prin urmare, ambele picioare sunt măsurate şi mărimea pantofilor este dată de mărimea mai mare. Fiecare mărime de pantofi este potrivită doar unui interval mic de lungime a piciorului.

Cavitatea interioară a unui pantof este proiectată pentru a fi cu 15 – 20 mm mai lungă decat piciorul. Cu toate acestea, această relaţie poate să difere pentru diferite tipuri de pantofi.

Află mărimea ta la încălţăminte în doar 3 paşi !!!

1. Stai cu piciorul gol pe o foaie de hârtie.
2. Marchează pe hârtie, în spate, călcâiul şi în faţă degetul cel mai lung.
3. Măsoară distanţa între cele doua linii paralele şi repetă procesul şi pentru celălalt picior.

Dacă măsurătorile diferă între piciorul stâng şi drept, trebuie să ţineţi cont de măsura cea mai mare.

Dacă măsura conform graficului este între mărimi şi dacă nu dispunem de jumătăţi de mărimi – trebuie să rotunjiţi la mărimea următoare.
Indicaţiile şi graficele pe care vi le oferim spre referinţă aproximează 90% adevărata dvs mărime. Pentru toţi producătorii procesele tehnologice şi calapoadele influenţează mărimile finale ale încălţămintei – care sunt aproximative. De aceea este indicat şi recomandat să vizitaţi magazinele noastre şi să încercaţi mai multe mărimi şi modele şi să găsiţi încălţămintea în care să vă simţiţi cel mai bine.

Mai jos vă oferim 3 fişiere pdf (pentru bărbaţi, femei şi copii) – pe care le puteţi imprima şi cu ajutorul lor vă puteţi afla mărimea potrivită.

      

Conversia mărimilor europene de pantofi la cele din SUA si UK
Când cineva vorbeşte despre mărimea unui pantof european, este important de menţionat că acest sistem de conversie de mărimi a pantofilor este utilizat în Franţa, Germania, Italia, Spania şi alte ţări europene continentale.

Marea Britanie urmează un alt sistem de mărimi de pantof. Sistemul britanic de mărimi de pantofi este similar cu cel american.