10 lucruri pe care trebuie să le știi când cumperi încălțăminte pentru cei mici

10 lucruri pe care trebuie să le știi când cumperi încălțăminte pentru cei mici

Atunci când cumperi încălțăminte copiilor, sunt o mulțime de lucruri la care trebuie să fii atent. În principal discutăm despre calitatea papuceilor și despre confortul pe care îl oferă celor care îi poartă. Însă nu doar la aceste lucruri trebuie să aruncăm o privire. Iată 10 lucruri principale la care fiecare părinte ar trebui să fie atent atunci când cumpără încălțăminte copiilor.

1. Mărimea

Știm cât de repede se dezvoltă cei mici, iar trendul în ceea ce privește hainele e sa îi cumperi mereu hăinuțe cu un număr mai mare, pentru a le putea purta mai mult. Ei bine, la încălțăminte îți recomandăm să nu faci acest lucru. Încălțările vor fi inconfortabile pentru cei mici și pot să le dea mari bătăi de cap atunci când nu sunt potrivite pentru piciorușele lor.

2. Confortul oferit

Știm că principala metodă de a cumpăra papucei celor mici este bazată pe “WOW, ce frumoși sunt acești pantofiori, nu-i așa că îți plac?” Însă trebuie să ne uităm foarte atent și la materialele din care sunt făcuți, pentru a vedea care e nivelul de confort oferit. Trebuie să fim atenți la producție, cusături și la design.

3. Calitatea

Calitatea este un alt factor decisiv pe care trebuie să-l luăm în calcul atunci când cumpărăm papuci pentru cei mici. Fie că alegem să cumpărăm ghete pentru copii, adidași copii sau sandale pentru copii, calitatea trebuie să fie una excepțională. Pentru a vă asigura că sunt respectate criteriile de calitate, cel mai bine ar fi să alegeți întotdeauna încălțăminte din piele pentru copii.

4. Materialul

Materialul este cel care determină în principal durabilitatea încălțărilor. Încălțămintea din piele pentru copii este mai rezistentă și calitativă. Pielea este de asemenea un bun izolator termic. Dacă vrei să cumperi o pereche de ghete pentru copii, cu siguranță ar trebui să alegi acest material.

5. Culoarea

Da, știm că albul face cu ochiul tuturor, însă pentru copii este probabil cea mai nepotrivită culoare. Papuceii albi se murdăresc rapid și uneori se pot îngălbeni cu ușurință, nepăstrând aspectul nou pentru foarte mult timp.

6. Designul

Când ești în căutarea unei perechi de încălțăminte pentru copii, designul este un subiect sensibil. În primul rând, gusturile sunt subiective și nu se discută. Însă încearcă să reții că nu cumperi acei adidași sau acele sandale pentru o prezentare de modă. Ele trebuie purtate zilnic de către cei mici. Alege ceva confortabil, mizând pe funcționalitate mai mult decât pe stil.

7. Prețul

Dacă îți cauți un magazin pentru încălțăminte copii la preț redus, ai grijă să fie unul de încredere. Prețul este din nou subiectiv, însă el reflectă și nivelul de calitate, de muncă depusă pentru realizarea acelor încălțări. Un magazin cu preț accesibil și cu oferte corecte îți va putea oferi și o pereche de papuci pentru copii de calitate, în timp ce un magazin care își bazează existența numai pe reduceri, pe prețuri foarte mici, este în general un magazin care nu pune accent pe calitate, ci doar pe volumul vânzărilor.

8. Anotimpul

Deși pare din ce în ce mai cool să îți încalți copilul cu baskeți în loc de ghete, trebuie să reții că iarna e un anotimp neprietenos pentru încălțămintea subțire. Indiferent cât de căptușiți ar fi, adidașii rămân adidași. Ei nu sunt pentru anotimpul rece. Alege o pereche de ghete de copii din piele naturală pentru protecție suplimentară, iar vara poți alege o pereche de sandale de copii din piele, pentru mai mult confort și pentru durabilitate îndelungată.

9. Funcționalitatea

De ce crezi că majoritatea perechilor de încălțăminte pentru copii e bazată pe scai și nu pe șireturi? Pentru că astfel papuceii sunt foarte ușor de încălțat și le oferă celor mici posibilitatea de a se descurca singuri. Trebuie să iei în calcul asta când alegi, cel puțin în cazul pantofilor sport. Dacă îți dorești o pereche de adidași pentru copii, alege că aceștia să se închidă prin scai, nu prin legarea cu șireturi.

10. Îngrijirea

Trebuie să știi că dacă ai cumpărat o pereche de încălțări din piele pentru copii, papuceii au nevoie de îngrijire specială. Există anumite spray-uri speciale pentru îngrijirea pielii și pentru a asigura papucilor o durată de viață mai lungă. De asemenea, nu ar trebui să-i speli niciodată în mașina de spălat. Spală-i la mână, iar copilul tău se va putea bucura de ei pentru o perioadă îndelungată de timp.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *